چگونه برنامه نویس اندروید شویم؟
شاید کمتر کسی با سیستم عامل اندروید و قابلیت های قدرتمند آن آشنا نباشد. طبق آخرین تحقیقات صورت گرفته سیستم عامل اندروید توانسته است ۸۱٫۲ درصد از بازار جهانی گوشی های هوشمند را در اختیار بگیرد و مطمئنا این آمار در چند سال آینده افزایش خواهد یافت. اندروید، یک سیستم عامل متن باز است و توسعه دهندگان توانایی دسترسی به کدهای منبع آن را دارند. لینوکس، هسته ی این سیستم عامل است و اندروید قابلیت های قدرتمند و امنیت بالای خود را از لینوکس به ارث برده است. قیمت مناسب اسمارت فون ها و تبلت های اندرویدی، باعث افزایش روز افزون کاربرانش شده است، با توجه به این موضوع، مسلما تقاضا برای سفارش اپلیکیشنهای اندروید بالا می رود و یک بازار کار خوب برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان آن به وجود می آید.
اگر از علاقمندان به برنامه نویسی و یا ساخت برنامه برای اندروید باشید، لازم است برای ورود به دنیای برنامه نویسی اندروید در مسیر صحیح قدم بردارید تا به شکل صحیح و سریع به این هدف خود برسید.
قبل از اینکه در رابطه با مسیر صحیح ورود به دنیای برنامه نویسی اندروید صحبت کنیم بد نیست نگاهی داشته باشیم به این موضوع که آیا ورود به این مسیر جذاب و تولید اپلیکیشن های اندروید برای آینده کاری شما مناسب هست و اینکه برنامه نویسان اندروید در داخل ایران و خارج از کشور چه میزان درامد دارند ؟ پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید ….
یک برنامه نویس اندروید از چه روش های می تواند کسب درامد داشته باشید ؟
درآمد یک برنامه نویس اندروید به پارامتر های مختلفی از جمله مهارت و تجربه برنامه نویس٬ موقعیت جغرافیایی و نوع فعالیت دارد. برنامه نویس اندروید برای رسیدن به درآمد ۳ راه پیش رو خواهد داشت:
- راه اندازی استارتاپ برای ایجاد محصول و یا خدمتی جدید
- فعالیت در شرکت های مختلف به عنوان برنامه نویس اندروید یا مشاوره
- قراردادهای پروژه ای با افراد یا شرکت های مختلف و فعالیت به شکل فریلنسری
با هم نگاهی داشته باشیم به آمار هایی رسمی که نشان دهنده میزان درآمد برنامه نویسان اندروید در ایران و خارج از کشور می باشید.
درآمد یک برنامه نویس اندروید در ایران چقدر هست؟
آمارهای زیر نشان دهنده میزان حقوق برنامه نویسان اندروید در کشورهای مختلف جهان است.
اولین آمار مربوط به کشور عزیزمان ایران و براساس حقوق ماهیانه می باشد. از انجایی که آمارهایی از این نوع در کشورمان موجود نیست٬ اطلاعات آورده شده بر أساس تجربیات و تحقیقات مختلف می باشد. ممکن است اشخاصی از این اعداد پایین تر یا بالاتر دریافت کنند ولی بازه کلی میزان درآمد یک برنامه نویس ارشد اندروید در ایران به این شکل می باشد.
درآمد یک برنامه نویس اندروید در شرکت گوگل و در کشور آمریکا چقدر هست؟
آمار بعدی حقوق دریافتی برنامه نویسان اندروید در گوگل می باشد. این آمار از سایت Glassdoor تهیه شده که معتبرترین سایت در زمینه محاسبه دستمزد مشاغل مختلف است. نکته قابل توجه این است که آمار زیر مربوط به برنامه نویسان اندروید در مقطع متوسطه می باشد و برنامه نویسان ارشد (Senior) سالانه مبلغی ما بین ۱۲۲ تا ۱۶۵ هزار دلار دریافت می کنند که مبلغی بسیار قابل توجه است. لازم به ذکر است که این اعداد بدون در نظر گرفتن پاداش های مختلف هستند و مبلغ دریافتی نهایی معمولا از این ها هم بالاتر خواهد بود.
آمار زیر نیز مربوط به متوسط حقوق دریافتی سالیانه برنامه نویسان اندروید (متوسطه) در آمریکا می باشد.
و اما در آخر برای مقایسه میزان حقوق دریافتی برنامه نویس php را با برنامه نویس اندروید مشاهده کنید. اختلاف درآمد برنامه نویس اندروید و php کاملا مشهود است به طوری که اگر حداکثر دریافتی هر کدام را در نظر بگیریم، تقریبا برنامه نویس اندروید دو برابر برنامه نویس php دریافت می کند.
با توجه به آمارهای فوق مشخصا ورود به دنیای برنامه نویسی اندروید اگر با علاقه و پشتکار زیاد انجام شود و منجر به تبدیل شدن شما به یک برنامه نویسی حرفه ای اندروید گردد، می تواند به عنوان یک شغل پردرامد به آن نگاه کرد! این مورد را هم اضافه کنید که بازار IT و شرکت های استارتاپی بسیاری که به تازگی فعالیت خود را شروع نموده اند به شدت در این زمینه ها نیازمند توسعه دهنده و نیروی متخصص هستند!
چگونه یک برنامه نویس حرفه ای اندروید شویم ؟
برای ورود به دنیای برنامه نویسی اندروید چند مسیر پیش روی شماست و از چند زبان برنامه نویسی مختلف می توانید استفاده کنید. شما می توانید برنامه های ساده را بعضا با ابزارهای مخصوص ساخت اپلیکیشن اندروید ایجاد نمایید ولی اینگونه برنامه ها معمولا ساختار کاملا مشخص و انعطاف پذیری و امکانات کمی دارند. به همین منظور توصیه می کنیم اگر می خواهید به صورت حرفه ای وارد این حوزه شوید حتما از یک زبان برنامه نویسی قدرتمند استفاده نمایید. شما با زبان های جاوا، جاوااسکریپت و فریمورک های آن، پایتون، کاتلین، سی شارپ و … می توانید اپلیکیشن اندرویدی توسعه دهید. منتهی در حال حاضر و با توجه به اینکه لایه اپلیکیشن سیستم عامل اندروید با زبان جاوا نوشته شده است بهترین و پایدارترین انتخاب شما می تواند زبان جاوا باشد . جاوا به طور کامل از پلتفرم اندروید پشتیبانی کرده و جامعه ی بسیار بزرگی دارد. در صورت مواجهه با مشکل، هزاران سایت و انجمن برنامه نویسی به کمک شما می آید. بنابراین پیشنهاد ما توسعه نرم افزار های اندرویدی با زبان جاوا است. چنانچه تجربه ی کار با این زبان و حتی زبان های دیگری را دارید، یادگیری برنامه نویسی اندروید برای شما آسان تر می شود اما در صورتی که هیچ تجربه ی قبلی برنامه نویسی ندارید هرگز نباید نا امید شوید چون در ادامه وب سایت هایی معرفی می شوند که ، کاربران سطح مبتدی تا حرفه ای را پوشش داده و آموزش های آن ها به صورت تصویری است. با آموزش های گام به گام، پیش رفته و تمرینات را انجام داده تا به یک برنامه نویس اندروید تبدیل شوید!
وبسایت ها و وبلاگ های آموزشی رایگان:
چنانچه یک برنامه نویس مبتدی یا حرفه ای هستید، یکی از بهترین روش های یادگیری برنامه نویسی، استفاده از سایت ها و وبلاگ های آموزشی است. سایت های فراوانی وجود دارند که به بهترین شکل ممکن، زبان های برنامه نویسی مختلفی را پوشش می دهند. در این فهرست قصد داریم بهترین مراجع و منابع آموزشی آنلاین برای برنامه نویسی اندروید را معرفی کنیم.
۱- Android Official :
به بزرگ ترین جامعه ی برنامه نویسان اندروید خوش آمدید! این وب سایت به طور کامل، کلیه ی مباحث برنامه نویسی اندروید را پوشش داده و مرجعی برای توسعه دهندگان اندروید است. لازم به ذکر است که آموزش های این وب سایت، گام به گام بوده و افراد سطح مبتدی تا پیشرفته را پوشش می دهد. همچنین در این وبسایت مستندات و راهنمایی های کاملی در خصوص API مورد نیاز برای توسعه ی اندروید پیدا می کنید و تمامی ابزار ها، کتابخانه های مورد نیاز و حتی SDK و Android Studio را در اختیار شما قرار می دهد. به طور کلی، اگر علاقه به برنامه نویسی در پلتفرم اندروید را دارید، هرگز این وب سایت را فراموش نکنید! توجه داشته باشید که در حال حاضر، این وبسایت تحریم بوده و امکان دسترسی به آن دشوار است!
۲- vogella :
به دنبال تمرینات و مثال های برنامه نویسی اندروید می گردید! کافی است vogella را باز کنید تا هزاران صفحه ی آموزشی و مثال های کاربردی برای شما نمایش داده شود! یکی از نکات جالب vogella قسمتی از سایت که برای توسعه دهندگان مبتدی در نظر گرفته شده، است و البته بخش هایی متناسب با کاربران حرفه ای نیز وجود دارد.
۳- Java Code Geeks :
Java Code Geeks ، علاوه بر پشتیبانی از فریم ورک اندروید، از زبان برنامه نویسی جاوا نیز به خوبی پشتیبانی می کند. ضمن اینکه برای استفاده از این وبسایت، لازم نیست تجربه ی قبلی برنامه نویسی داشته باشید و سطح آموزش های آن از مبتدی تا پیشرفته است. بخش اندروید این سایت به دو قسمت هسته ی اندروید و بازی های اندروید تقسیم شده و در صورتی که علاقه به ساخت بازی دارید، این منبع یک شروع بسیار خوب برای شما است.
و دیگر سایت های آموزشی : coreservlets ، Eduonix ، ANDROIDHIVE